naar de inhoud
alle locaties

Kasteel Radboud

Graaf Floris V liet in de 13e eeuw een burcht bouwen in Medemblik aan het Almere, het huidige IJsselmeer. De burcht was onderdeel van een serie van vijf dwangburchten om de opstandige Westfriezen in bedwang te houden. Het enige kasteel dat nog bewaard is gebleven, is het kasteel te Medemblik. 

Anekdotes en audiotours in Kasteel Radboud

In het museum begeleidt een audiotour je door het kasteel. Van griezelen in de gevangenis naar het prachtige uitzicht over de stad en het IJsselmeer op de kantelen. De wisselende tentoonstellingen gaan over het kasteel zelf, de middeleeuwen en verhalen uit de regio.

Beleef de magie van vervlogen tijden!

Loop ook door de middeleeuwse kruidentuin, met uitleg over de verschillende planten. In de audiotour word je meegenomen door Floris V en zijn vrouw Beatrijs. Zij vertellen je alles over de geschiedenis van ‘hun’ kasteel en de functies van de monumentale ruimten.

Verder vermaken ze je met grappige anekdotes over het leven van weleer. Ook bij de wisselende tentoonstellingen nemen hoofdfiguren je in de audiotour mee in hun verhaal.

Een bezoek aan Kasteel Radboud is dan ook zeker de moeite waard! Voor kinderen is er een speurtocht met eigen audiotour en een leuke speelzolder. Ook de tentoonstellingen zijn goed te volgen voor kinderen met enkele delen zelfs speciaal voor hen ontwikkeld.

In het Kasteel Café is er ook een grote speelhoek in de toren en staat er een kidsbox op het menu. Buiten op het kasteelplein kunnen kinderen heerlijk met oud-Hollands speelgoed spelen.