naar de inhoud
Visser

Varen en vissen

Medemblik is rijk aan vis- en waterrecreatiemogelijkheden. Ontdek Medemblik vanaf het water! Met een bootje vaar je door de grachten en smalle slootjes van de stad. Mét uitzicht op historische panden en gevels. Onderweg lekker aanmeren en genieten! Tuf door naar recreatiegebied Egboetswater voor een picknick of meer aan voor wat lekkers, bijvoorbeeld bij het stoommachinemuseum. Vissen kan overal, behalve in de havens. Je vindt in de binnenwateren onder andere karper, snoek & witvis.

Vaar- & Visfolder

In deze folder vind je meer informatie en een vaarroute in Medemblik. Download hem hier of haal hem gratis bij de deelnemende ondernemers of het toeristisch informatiepunt.

Download hier de Vaar- & Visfolder
Voorkant sloep

De mooiste plekjes, zelf ontdekken

Met een bootje erop uit trekken, onze vis- en vaarkaart in de hand. Laat je verrassen en omringen door ons prachtige gebied.

Het mooiste visstekkie van Andijk!

Al sinds 1937 wordt er gevist in de Visput in Andijk. Vandaag de dag zijn er in het openingsseizoen dagelijks liefhebbers van de hengelsport te vinden.

De Visput in Andijk is tijdens het openingsseizoen geopend vanaf ’s morgens een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang. De Visput is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die minder goed ter been zijn. De toiletruimte is aangepast voor rolstoelgebruikers, en deze is altijd open.

Visput Andijk
Visplek

Medemblik, Rijk aan Verhalen

 

 

Jachthaven

Prachtige routes! In Medemblik kun je goed één nachtje verblijven in een Bed & Breakfast of op je sloep als deze hier geschikt voor is. In de Westerhaven zijn mooie aanlegplaatsen voor de sloep, midden in de binnenstad, op loopafstand van de winkels, restaurants, terrassen en musea.

Ook met een groep met meerdere sloepen is het leuk. Hiervoor is een speciale aanlegsteiger in onze haven. Vraag voor meer informatie bij de Stadshavens Medemblik.

Sloepennetwerk
Haven

Laat je omringen door ons prachtige gebied...

 

 

De Vispas

In dit waterrijke gebied is voor iedere beginnende of ervaren sportvisser wat wils! Wel heb je een geldige VISpas nodig.

Helaas is het niet mogelijk om met een document in heel Nederland te vissen. Dat heeft te maken met eigendomssituaties. Bij iedere vereniging waarvan je lid bent krijg je een VISpas. Maar slechts bij 1 van die verenigingen hoef je de landelijke afdracht te betalen. De VISpas is verkrijgbaar op verschillende locaties in de gemeente.

Koop hem hier!
Visser

Kom aanwaaien!