naar de inhoud
alle locaties

Het Koeienhuis

Wagyu-boerderij Het Koeienhuis in Benningbroek is fokker van 100% Wagyu-koeien. ‘Wagyu’ betekent Japanse koe. Klaas en Wendy Vlaar zijn hier 11 jaar geleden, naast het houden van zwartbont melkvee, mee begonnen. Inmiddels is de kudde Wagyu-koeien uitgegroeid tot meer dan dieren en daarmee is het de grootste Wagyu-boerderij van Nederland. In de zomer lopen de Wagyu’s buiten in het land, samen met hun kalfjes. Dit is een prachtig gezicht, waar menig fietser en wandelaar even voor stopt om dit te aanschouwen. In de winter lopen de Wagyu-koeien in De Koeientuin. Deze bijzondere vrijloopstal is speciaal voor de Wagyu’s gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen. Het Wagyu-vlees wordt geroemd om zijn bijzondere smaak en gezonde eigenschappen. Het fraai gemarmerde malse vlees zit vol onverzadigde, dus gezonde vetten. Doordat het vlees zoveel smaak heeft van zichzelf, heeft het niet veel nodig. Een bijzonder ingrediënt dus, dat niet mag ontbreken in de keuken. In de winkel verkopen ze Wagyu-vlees, waaronder biefstuk, stoofvlees, entrecote, rib-eye,burgers, carpaccio en nog veel meer. Het vlees is diepgevroren, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je dit wilt nuttigen. Naast de verkoop van vlees verzorgt Het Koeienhuis (bezoek)arrangementen, waarbij je een uitgebreide rondleiding kunt combineren met wat eten en drinken in De Koeientuin.