naar de inhoud
Vlag

Het verhaal

De gemeente Medemblik is rijk. Je hebt hier alles. Stad, strand, historie en vertier op loopafstand, en een prachtige landelijke omgeving. Het focusgebied van Noord-Holland Noord voor bedrijven op het gebied van water, agri & food en met musea die behoren tot de top van Nederland.

 

Wij willen onze gemeente niet ‘verkopen’ maar geloven in de diversiteit van het landschap en het karakter van onze bewoners, bedrijven en bezoekers. Hun verhalen, uit alle dorpskernen, vormen samen het echte verhaal van de hele gemeente Medemblik. Dit laat zich niet eenmalig beschrijven maar groeit organisch.

Mensen op bootje

Alles samen vormt het decor voor prachtige verhalen. Verhalen waar wij trots op zijn. We zijn trots, maar ook gastvrij en bescheiden. Dit karakter ligt ten grondslag aan het nieuwe logo en de payoff waarmee de gemeente zichzelf gaat promoten en op de kaart zet. Je komt het tegen op plaatsen waar we trots op zijn, of waar iets valt te beleven.

Midden in alle rust en ruimte ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland, gelegen aan het IJsselmeer en het bruisende hart van de watersportwereld.

Als nuchtere en ondernemende mensen verleggen we graag onze horizon. We beseffen dat bescheidenheid geen ruimte biedt voor verandering, innovatie en groei. Daarom investeren we in de marketing van onze gemeente, zodat bezoekers blijven komen en de omgeving aantrekkelijk blijft voor bedrijven.

Wij willen onze gemeente niet ‘verkopen’ maar geloven in de diversiteit van het landschap en het karakter van onze bewoners, bedrijven en bezoekers. Hun verhalen, uit alle dorpskernen, vormen samen het echte verhaal van de hele gemeente Medemblik. Dit laat zich niet eenmalig beschrijven maar groeit organisch.

 

en kleine stad met grote bezienswaardigheden, een bewogen historie en thuishaven voor innovatieve bedrijven.

Door onze verhalen te verzamelen en te delen willen we anderen inspireren om onze gemeente te bezoeken. Door ze nieuwsgierig te maken, zodat ze uit eigen beweging komen. Zo trekken we automatisch mensen aan die bij ons passen. Zij dragen op hun manier weer bij aan woonplezier, bedrijvigheid, talent en werkgelegenheid en dat levert sociaal, cultureel en economisch voordeel op.Mensen bij stoomtram

Na de fusie met omliggende dorpskernen de grootste gemeente van Noord-Holland. Een gemeente met een prachtig divers landschap dat eindeloos wordt verbonden door water.

De wereld mag best weten waar onze gemeente allemaal rijk aan is. Rijk aan wind & water, geschiedenis & historie, maar ook rijk aan natuur, rust en ruimte. Omdat ‘rijk’ voor iedereen iets anders betekent kan Medemblik, rijk aan… ook zelf ingevuld worden. De marketing van Medemblik moet gezamenlijk uitgedragen worden. Niet met middelen of geld maar door te spreken over hoe rijk we ons voelen, hoe mooi het hier is en te genieten van alle verhalen. In heel de gemeente, door iedereen, in iedere dorpskern. Hoe meer we dit doen, hoe rijker het verhaal. Sta eens stil bij dit moment. Wat gaat er door je heen. Schrijf je eigen hoofdstuk in Medemblik, rijk aan verhalen.

Om alle verhalen, activiteiten en informatie met elkaar te verbinden en toegankelijk te maken is het online platform ontwikkeld. Heb je leuke ideeën, wil je meedenken of heb je een mooi verhaal wat verteld moet worden? Laat het ons weten!