naar de inhoud

24 Uurs Zeilrace Medemblik

vrijdag 30 augustus 2024

Op vrijdag 30 augustus 2024 start één van de grootste zeilraces voor kajuitjachten van Noord-Europa, de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. Een waar spektakel met honderden boten op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee op jacht naar zoveel mogelijk mijlen in een etmaal met als finish: Medemblik op zaterdag 31 augustus 2024.

24 uur lang zeilen, wachten draaien, koken, eten en slapen tijdens de race, nachtzeilen en tegelijkertijd een mooi resultaat neerzetten. Voor veel zeilers zijn dit vaak nieuwe ervaringen. Dit moet je gewoon gedaan hebben! Je kan meedoen met de tocht of meedoen met de wedstrijd. En dan zaterdagavond 31 augustus na de finish naar Medemblik. Medemblik is dan op zijn best! De zeilers worden bij binnenkomst door de 24h omroeper verwelkomt. In een tijdsbestek van enkele uren komen er zaterdag aan het einde van de dag zo’n 400 zeiljachten binnen.

De horeca, diverse bands en artiesten op de kade van de Oosterhaven en in de binnenstad zetten hun beste beentje voor om het toeschouwers het helemaal naar hun zin te maken en een fantastische middag en avond te bezorgen.

LET OP: zaterdagavond tussen 17:00 en 21:00 uur zal de Kwikkelsebrug open staan. Het is dan niet mogelijk om via de brug de binnenstad in of uit te komen.