naar de inhoud
alle evenementen

Zomerexpositie in Bonifaciuskerk

zondag 14 juli 2024, 13:30 – 16:30 uur

Vanaf vrijdag 21 juni is er een gevarieerde tentoonstelling in de noordbeuk van de Bonifaciuskerk. De exposanten zijn Carin Korse (keramiek), Aswin Vestjens (schilderijen) en Bep Roet (schilderijen en fotocollages).

Carin Korse gebruikt het materiaal klei om van niets, iets te maken. Haar abstracte keramische werk is geïnspireerd door organische vormen, van fossielen tot zeeanemonen. De kunstwerken bestaan uit een basisvorm, meestal opgebouwd uit plakken, die zij bekleedt met ribben. Op de leerharde klei brengt zij engobe aan en na de biscuit-stook worden de werkstukken nogmaals gestookt met een transparante glazuur.

Aswin Vestjens studeerde af aan de Kunstacademie in Utrecht als Interieurarchitect. Hij ontwerpt zeer exclusieve meubels die hij in zijn eigen werkplaats fabriceert. Ook hanteert hij graag het penseel, en maakt hij olieverfschilderijen die zich kenmerken door een abstracte, organische stijl en vaak bijzondere kleurcombinaties.

Bep Roet is gefascineerd door bergwanden, watervallen en alles wat groeit, bloeit en afsterft. Vooral de agave, met halfvergane bladeren en verschillende vormen en kleuren, heeft een magische aantrekkingskracht op haar. De natuur en eigen fantasie gebruikt ze bij haar olieverfschilderijen, die de bezoeker uitnodigen om zelf bij weg te dromen en te fantaseren.

U bent van harte welkom in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik. Entree is gratis. 

De expositie is op de volgende dagen geopend, van 13.30 tot 16.30 uur:

Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni

Vrijdag 5 en zondag 7 juli

Vrijdag 12 en zondag 14 juli