naar de inhoud
alle evenementen

Zaterdagmiddagconcert Pieter Backerorgel

zaterdag 13 juli 2024, 16:00 – 17:00 uur

De Stichting Pieter Backer Orgel organiseert ook dit jaar weer een serie zaterdagmiddagconcerten op het monumentale Pieter Backerorgel uit 1671 in de Bonifaciuskerk in Medemblik.

Op alle vier zaterdagen in juli wordt er om 16.00 uur een orgelconcert gegeven. Als deel van hun studie concerteren dan studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De Stichting Pieter Backer Orgel biedt daarmee aan jonge organisten een podium.

Tijdens een aantal concerten zal er worden geïmproviseerd, muziek, nooit eerder gehoord en altijd spannend, want je weet nooit van tevoren hoe het gaat klinken. 

Meestal is de organist verstopt boven bij het orgel en is hij onzichtbaar voor het publiek. Maar in de Bonifaciuskerk worden zijn verrichtingen op een groot videoscherm in de kerk vertoond.

Het zien van het bespelen van de drie klavieren, het pedaal en het bedienen van de registers kan voor het publiek van toegevoegde waarde zijn.

Nieuwsgierig? Kom dan ook deze maand naar een van de zaterdagmiddagconcerten in de Bonifaciuskerk. Er is geen financiële drempel, de toegang is gratis! Vond u het mooi, dan kunt u een bijdrage doen aan de collecte bij de uitgang.