naar de inhoud

Westfriese Waterweek Medemblik

vrijdag 12 juli 2024

De hele maand juli viert West-Friesland haar water. Zo ook Medemblik. Medemblik geeft het water graag de bewondering die ze verdient. Op 12, 13 en 14 juli staat ons wederom een spetterende editie te wachten in de Oosterhaven.

Programma Westfriese Waterweek Medemblik

Tijdens de Waterweek Medemblik is Optimist on Tour aanwezig van woensdag 10 t/m zaterdag 13 juli. Het Watersportverbond laat kinderen kennismaken met de watersport.

Vrijdag 12 juli 2024: Food aan de kade Heerlijk genieten van verschillende gerechten van diverse foodtrucks op de kade van de Oosterhaven van 17.00 tot 22.30 uur (nabij de KNRM). Muntjes zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Zaterdag 13 juli 2024: Nautische Dag Medemblik Op zaterdag 13 juli vanaf 12.00 tot 17.00 uur is er in de Middenhaven van alles te beleven op Nautisch gebied, ook de Kamper Kogge zal er zijn waar iedereen welkom op is! Er zijn gratis rondvaarten, visrokers doen hun uiterste best om zoveel mogelijk te roken. Er vaart een echt Amfibievoertuig door de haven waarmee je gewoon op de foto kan. Kamper Kogge, Marinesleepboot, Stichting Vaarwens, KNRM historische reddingboten, The Arthur Troop Pipes and Drums, Laura Dekker, Optimist on Tour, rondvaarten en demonstraties.

Zaterdag 13 juli 2024: Oosterhavenconcert Vanaf 20:00 uur is er een uniek concert aan de Oosterhaven met afwisselend programma en medewerking van Dutch Tenors en het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) uit Enkhuizen.

Zondag 14 juli 2024: Drakenbootrace Een spectaculaire en competitieve race in de Oosterhaven.Tevens zijn er rondvaarten en diverse schepen te bezichtigen. Om 13.00 uur start de Drakenbootrace, 20 teams strijden tegen elkaar voor de gouden peddel. Volop gezelligheid op de terrassen, een bar en NewYork Pizza zorgt voor de inwendige mens. Rond 17.30 uur wordt de finale verwacht.

Meer informatie over de programmaonderdelen treft u via de link.