naar de inhoud
alle evenementen

Stoommodellen in de spotlights bij Medemblikker Steamfair

zaterdag 21 september 2024, 10:00 – 17:00 uur

Zaterdag 21 en zondag 22 september komen modelbouwers van heinde en ver naar het Stoommachinemuseum in Medemblik om hun stoommodellen, vaak exacte kopieën van originele stoommachines op schaal gebouwd, te demonstreren. Een feestje voor liefhebbers van miniaturen en alles wat met stoom te maken heeft! Leuk voor jong en oud zijn ook de demo’s met de radiografisch bestuurbare miniatuurvrachtwagens van Minitruckers.nl.

Bruisend weekend vol activiteiten

Tijdens de Steamfair is een gevarieerd aanbod van stationaire machines, stoomauto’s, een ketel in aanbouw, heteluchtmotoren en nog veel meer te zien. In het binnenwater achter het museum is het een drukte van jewelste met de vele radiografisch bestuurbare (stoom)boten die af en aan varen, een lust voor het oog. Op de Spoor 1 baan rijden prachtige stoomlocomotieven puffend met grote stoompluimen in ’t rond. Natuurlijk ontbreekt ook het 7 ¼ museumstoomtreintje niet, waar kinderen maar ook volwassenen een gratis ritje mee kunnen maken over het spoortraject op het museumterrein. 

Minitrucks

Zondag kun je genieten van het op een baan rondrijdend miniverkeer van de vriendenclub Minitruckers.nl. De door henzelf gefabriceerde miniatuurvrachtwagens zijn volledig functionele schaalmodellen, waarbij menig uurtje wordt besteed aan het perfectioneren van elk detail.

Superstoom

De machines draaien zowel binnen in het museum alsook enkele machines buiten in de machinetuin. In de museumhaven kun je de kolengestookte emmerbaggermolen in bedrijf bezichtigen.