naar de inhoud

Optimist on Tour

dinsdag 9 juli 2024

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 10, 11, 12 en 13 juli vast in hun agenda zetten. Woensdag tot en met zaterdag komt Optimist on Tour naar Medemblik! Iedereen met zwemdiploma A, tot en met 12 jaar kan dan gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water in het Waterlaboratorium! 

Gratis het water op!

Optimist on Tour Medemblik is een initiatief van de gemeente Medemblik, de KNRM en het Watersportverbond. Op donderdag en vrijdag komen kinderen met hun klas naar het water om kennis te maken met verschillende watersporten en het Waterlaboratorium. Na schooltijd (15:00-18:00 uur) en op zaterdag (9:30-17:30 uur) kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis meedoen met Optimist on Tour.

Programma en aanmelden

Door je alvast via de website optimistontour.nl/inschrijven in te schrijven, kun je een plekje reserveren. Ook kun je je op locatie aanmelden bij de balie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Na inschrijving krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen, een programma van in totaal 1 uur.

Waterlaboratorium

Nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium. In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Data & locatie

Op 10, 11, 12 en 13 juli 2024 meren we aan ter hoogte van Oosterhaven 36, Medemblik.

Inschrijven

Schrijf je van tevoren GRATIS in voor deelname aan Optimist on Tour op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook bij de balie.