naar de inhoud

Oosterhaven Classics

zaterdag 13 juli 2024

Zaterdag 13 juli vanaf 20:00 uur wordt een uniek havenconcert aan de Oosterhaven georganiseerd. Een afwisselend programma met medewerking van Dutch Tenors en het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) uit Enkhuizen o.l.v. Henk Ummels.

Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) is een enthousiast orkest en geeft regelmatig leuke concerten met show en muziek in veel verschillende stijlen. Van klassieke muziek en musicals tot pop en rock. Inmiddels staat het orkest erom bekend dat het zeer gevarieerde concerten geeft waarbij groots uitgepakt wordt. Daarbij wordt meestal samengewerkt met andere verenigingen en artiesten, zoals dit jaar met de Dutch Tenors.

Na vele andere gerenommeerde Nederlands topartiesten is er nu de samenwerking met vier muzikale parels tijdens het Oosterhavenconcert 2024. De Dutch Tenors zijn professionals die een sporen ruim verdiend hebben in de showbizz, samen vullen ze elkaar prachtig aan en zingen met een knipoog de mooiste klassiekers. Zij beheersen een breed repertoire en blazen iedereen omver.

Vanaf 20.00 uur wordt het weer genieten, meezingen en meedeinen op en langs de Oosterhaven. Evenals voorgaande jaren is er weer de mogelijkheid om met sloepen en schuiten voor en naast het ponton aan te meren, terwijl na afloop de sluis in de Westerhaven tot middernacht wordt bediend.

De weersvoorspellingen worden nadrukkelijk in de gaten gehouden, maar grote parasols op de kade zullen in ieder geval voldoende bescherming bieden tegen zon dan wel regen. Uiteraard is dit bijzondere concert vrij toegankelijk en wordt er weer op een grote belangstelling gerekend.