to the content
all sites

Wonen in Iconen – Ontdek het Westfriese landschap op de fiets

Wonen in Iconen is een nieuwe prachtige vierdelige luisterroute middels een podcast, door het West-Friese landschap. Met oog voor niet alleen het water en het groen, maar bovenal voor al die bijzondere gebouwen die het landschap markeren en bijzondere verhalen vertellen zo oud als het landschap zelf. 

Maak kennis met het stomende hart van de stationschef, ontdek hoe je Hemels kunt vertoeven in Twisk en hoe de mooiste gereformeerde kathedraal van de ‘kleyne luyden’ zijn bestaan dankt aan de tulp en Andijker Muis.

Een ode aan het West-Friese landschap in vier delen

De podcast WONEN IN ICONEN is een vierdelige verhalende fietsroute en begeleidt je door Medemblik en de dorpen uit deze prachtige gemeente. De podcast geeft veel achtergrondinformatie, leuke weetjes en doe-tips voor onderweg. 

In elk dorp maak je een stop bij een iconisch monument: rood én groen. Bijzondere ontmoetingen bieden een kijkje in de dromen en ambities van de eigenzinnige bewoners, die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de instandhouding van ons West-Friesland!